Internat

Bo på vårt populära internat

Få vänner för livet!

Skolan ligger bara en kvart från både Lund och Malmö, med bra pendlingsmöjligheter, men för dig som bor lite längre iväg erbjuder vi det hemtrevliga internatet.

Att bo på internat är ett första steg ut i vuxenlivet och skapar en speciell gemenskap som en vanlig gymnasietid inte gör – du får vänner för livet! Här bor du i eget rum, i gemensam korridor, med elever från flera håll i Sverige.

Att bo på internat är ett roligt, stimulerande och utvecklande sätt att snabbt komma in i gemenskapen på skolan. 

Vi har plats till cirka 75 elever och till en månadskostnad av 3 900 kronor får du ett rum och ett kostpaket för gymnasieelever som består av frukost, kvällsmat och kvällsfika.

Aktiviteter

Vi anordnar regelbundna aktiviteter både på och utanför skolan där eleverna alltid är i fokus. Utefter era önskemål hittar vi på roliga saker tillsammans – allt för att göra er tid på Hvilan så bra som möjligt. Känn dig som hemma!

Hur ser rummen ut?

Alla våra rum är möblerade med ex. säng och skrivbord när du flyttar i. Du har sedan all möjlighet att sätta din egen stil på ditt rum.

Trädgårdseleven Olivia på på internatet

Här på Hvilan lär man känna varandra bättre än man gör i en annan klass. När man bor ihop kommer man närmre varandra. Men skolan är också liten och det gör att man har nära till både lärare och kompisar.” 

Läs mer här om hur skolans elever tycker det är att bo på Hvilans Internat.


Mer info

Frågor & svar
För mer information om internatet, kontakta oss på tel 040-46 37 00 eller e-post: 

Kostnad

För logi samt hel kost för gymnasieelever* (ej kvällsmat och kvällsfika fredag kväll):

3 900 kr/månad enkelrum 
Dubbelrum inte tillgängligt för närvarande

* Hel kost = frukost, kvällsmat och kvällsfika.

Du ansöker om inackorderingsbidrag via Centrala Studiestödsnämnden (CSN).

Lär känna oss