Billig alkohol på Calles i Burg

Postat i kategorin .

Calles i Burg auf FehmarnVarje dag kommer tusentals svenskar till tyskland med ett enda syfte, att handla billig alkohol på Bordershop i Puttgarden eller Fleggaard och Calles i Burg. Den låga tyska alkoholskatten gör det mycket förmånligt att köra ända från Norrköping eller andra städer lika långt norrut i Sverige. Det kan vara lönsamt att åka till Tyskland även om man bor längre norrut, men då måste man ha en stor bil eller ett släp för att kunna ta med sig så mycket som möjligt hem. För varje mil extra man måste köra ökar kostnaderna, och till slut kommer man till en gräns då man inte klarar av resan på ett dygn, utan måste övernatta. Övernattningen gör att kostnaderna skenar iväg ytterligare. Dessa kostnader måste kompenseras av att mer alkohol köps till billiga priser. Bordershop, Calles Grenz Shop och Fleggard erbjuder tillsammans ett brett sortiment av öl, vin och sprit.

Bordershop är beläget i hamnen i Puttgarden medan Calles och Fleggaard ligger i samhället Burg auf Fehmarn några kilometer söderut. Calles och Fleggaard återfinns även i Heiligenhafen på fastlandet.

Viktigt inför shoppingresan till Tyskland:

  • Kontrollera bilen. Olja, däck, lufttryck, spolarvätska m.m.
  • Planera körningen och börja resan utvilad.
  • Stanna och rasta minst var tjugonde mil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>